KONYHAI MUNKAPULTOK ÉVTIZEDEKEN ÁT

Az elegáns konyhák kívánják a hozzájuk megjelenésében és minőségében is illő konyhapultokat, például a spanyol COSENTINO Silestone, Dekton technikai kő munkalapjait.

De mi is a technikai kő?

Egy hosszú éveken át tartó kutatás és innovatív fejlesztések során született kompozit, mely a természetes kövek púder finomságú őrleményéből és az azok fizikai tulajdonságait nagy mértékben javító és ellenállóvá tévő adalék anyagok keverékéből áll.

Milyen előnyös fizikai tulajdonságokkal bírnak?

Az általános 20 mm munkapult vastagság mellett a Silestone és Dekton munkapultok napjaink egyre vékonyodó designjához igazodva már 12 mm vastagságban is készülnek, ezzel is követve a mai légiesen elegáns megjelenést diktáló slim trendet.

Amennyiben a látványt ennek ellenkező irányába, egy markáns, férfiasan határozott megjelenés felé szeretnénk elvinni, akkor is bátran válogathatunk ezen munkalap gyártóknak gazdag kínálatából, hiszen a munkapultok optikai vastagítással 50, de akár 100 mm vastagságban is elkészíthetők.

 

Általánosságban elmondható a technikai kő munkapultok, minden más burkolathoz képest egyedülálló homogenitással és porózusmentességgel rendelkeznek, ami maximális higiéniát garantál minden ilyen felületen.

 

Ennek a porózusmentességnek és az innovatív  gyártástechnológiáknak köszönhetően mind a Dekton, mind a Silestone munkapultok a tisztítószerekkel és vegyszerekkel szemben is kiemelkedő ellenállást tanúsítanak.

Mivel összetételük 90%-a  természes kvarc, így egyedülállóan kemény anyagok, ami a konyhában és a fürdőszobában is kiemelt elvárás egy munkapulttal szemben.

silestone-konyhai-munkaput-4

Felületük egyáltalán nem reagál a ráömlő folyadékokkal, azok nem szívódnak be szerkezetébe, és nem színezik el felszínüket. Vagyis nem kell öt perc alatt három infarktus kihordanunk lábon, míg a terjengő vörösbor-, kávé-, vagy olajfoltokat törölgetjük mondjuk egy hófehér munkapultról. Ugyanis ha végeztünk, a pult pont olyan, mintha semmi nem is történt volna.

Erős, kemény, ütés-, és karcálló, tehát nyugodtan dolgozhatunk, vagy akár edényeket is tologathatunk a felszínén.

Silestonekonyhai munkapult-5
dekton-konyhai-munkapult-2

A SILESTONE munkapultok  rugalmasságukból kifolyólag maradéktalanul tolerálják a hőingadozást, vagyis rövid ideig gond nélkül ráhelyezhetjük a forró edényeket ( de hosszan rajtuk hagyni nem ajánlott), mi több, tervezhetünk olyan egyedi meg minimalista megoldásokkal is, mint a közvetlen munkapultba süllyeszthető gázégők.

Ezzel szemben a DEKTON munkapultokra a forró edény nem csak, hogy ráhelyezhető, de rajta is hagyható.

dekton-konyhai-munkapult
dekton-konyhai-munkapult-6
Mi az esztétikai előnyük?

A most általános 20 mm munkapult vastagság mellett a Silestone, Dekton és Technistone munkapultok napjaink egyre vékonyodó designjához igazodva már 12 mm vastagságban is készülnek, ezzel is követve a mai légies, elegáns megjelenést diktáló slim trendet.

Amennyiben a látványt ennek ellenkező irányába, egy markáns, férfiasan határozott megjelenés felé szeretnénk elvinni, akkor is bátran válogathatunk ezen munkalap gyártóknak gazdag kínálatából, hiszen a munkapultok optikai vastagítással 50, de akár 100 mm vastagságban is elkészíthetők.

silestone-calacatta-konyhapult
silestone-konyhai-munkapult-6
dekton-konyhai-munkapult-9

A változatos táblaméretek egyértelműen a megaméretű design képviselői, melyekkel akár egyetlen táblával is mennyezetig burkolhatók a falak.

Hol és hogyan alkalmazhatók?

Ezeknek a munkapult típusoknak további előnye, hogy nem csak lapméreteikben, de vastagságukban is nagyon széles skálán gyárthatók. A kortárs belsőépítészeti igényeket figyelembevéve  0.4,  0.8  és 1.2 cm vastagságokban amik egyedi bútorfrontok és konyhai hátfalak kialakítását teszi lehetővé.

A DEKTON 0.4 cm vastagságú lapjaiból konyhai hátfalak és hordozó alapra dolgozott bútorfontok, a 0.8 cm  és 1.2 cm vastagságúakból szintén hátfalak készíthetők, csak úgy, mint a SILESTONE 1.2 cm-es burkolataiból.

Színek és texturák

A SILESTONE és a DEKTON egyedi igényekhez igazodó színei és textúrái közt a hideg és meleg árnyalatok, azok matt  illetve intenzív fényes felületei egyaránt megtalálhatók.  Textúráiban a legszebb márvány, gránit, valamint a kortárs építészeti által jelenleg preferált fém, beton, és műgyanta textúrák megjelenítésével nyit új távlatokat az enteriőr tervezésben.

silestone_brooklyn
silestone-konyhapult
silestone-quarz-konyhai-munkapult
silestone-chrome-konyhai-munkapult