SILESTONE - befektetés a jövőbe

A Silestone egy természetes kvarc felület, amelyet azért alkottak, hogy napjainkat szebbé és kényelmesebbé tegye. Szemet gyönyörködtető  kvarc színeivel, anyagaival és kiváló minőségével a lakás bármely pontját dekorálhatjuk, legyen az akár egy konyhai munkapult vagy esetleg egy fürdőszobai pult. Egyedülálló homogenitása, és porózusmentessége garantálja a maximális higiéniát a felületen.

Az összetételét tekintve 94%-ban természetes kvarc, amely különlegesen keménnyé és rugalmassá teszi. Olyan higiéniai tulajdonsággal rendelkezik, mint semmilyen más termék a piacon. Ráadásul a kvarc mindenféle árnyalatában kapható, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű konyhai pulttól a legbonyolultabb szerkezetig felhasználjuk.

Silestone® kvarc alapú munkapultnak számos előnye van, melyek nem találhatók meg a természetes kövekben Ezek:

  • anti-bakteriális felülettel rendelkezik, tehát így nem szaporodnak rajta a baktériumok
  • rendkívül ellenálló a szennyeződésekkel szemben, ezért nagyon könnyen tisztítható
  • nem karcolódik, mivel 7 keménységű a Mohs féle skálán (gyémánt 10)
  • nem nyeli el a folyadékot: a természetes kvarc  és gyanta elegyének keveréke  a gyártás során tejesen porozús mentessé teszi a felületet. Lehet ez akár kávé, vörösbor stb.
  • ütésállóssága jóval nagyobb, mint a természetes kőé
  • több mint 60féle színben,  gyártják
  • 3 féle textúrával rendelkezik: fényes (60 féle szín), matt, illetve Volcano (strukturált) felület

A VOLCANO a Silestone® legújabb fejlesztése ez a felület, melyet mindennapos használatra terveztek. Apró barázdáit úgy fejlesztették ki, hogy abban semmilyen szennyeződés nem marad meg, takarítása ugyanolyan egyszerű, mint a fényes felületé. Rendkívül divatos, de egyben kicsit texturált hatású is.

Napjainkban a higiénia jelentése szorosan kapcsolatban áll az egészséggel és a tisztasággal. A Silestone® ezért nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy ne csak a divatnak feleljen meg, hanem ezzel egyidejűleg gondoljon arra is, hogy minőségi életet élhessünk. A higiénia főként a konyhában lényeges, hiszen egy konyhapult a fertőzés forrása is lehet.  Az anti-bakteriális felület megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezáltal védve az egészségünket és a környezetet egyaránt, hiszen semmilyen vegyszer nem kell ahhoz, hogy a pultot tisztán tartsuk.

Fontos megjegyezni, hogy hypot és annak származékait, valamint dörzshatású szivacsot kimondottan tilos használni ezen pultok takarítására, mivel a hypo még 12 óra múlva is marhatja, a dörzsszivacs pedig akarcolhatja azt, és ennek eredményeképpen minőségi romlás következhet be.