MIÉRT ANTIBAKTERIÁLIS HATÁSÚAK A HIDEGBURKOLATOK?

A gresporcelán burkolatok egyik legvonzóbb műszaki tulajdonsága az az antibakteriális hatás, ami  révén minden olyan felületburkolásra TÖKÉLETESEN alkalmasak, ahol a higiénikus, és baktériummentes környezet nem csupán egyéni igényesség, de alapvető követelmény is.

A FONDOVALLE porcelánburkolatai a különlegesen szép design mellett az alapanyagok természetéből, valamint a gyártási technológiából kifolyólag maradéktalanul megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, mind a privát, mind a speciális környezetekben. Ilyenek például a vendéglátó egységek, az éttermek, bárok, gyógyszertárak, vagy a kulturális és szabadidős intézmények, a színházak, mozik, plázák.

DE MIBŐL IS ADÓDIK A GRESPORCELÁNOK ANTIBAKTERIÁLIS HATÁSA?

Ez az értékes tulajdonság alapvetően az alapanyagok tulajdonságainak, illetve az egyik legrégebbi eljárásnak, az égetésnek köszönhető.

A homogén, púder finomságú alapanyagokból a gyártók húzással, vagy préseléssel, majd ezt követően vágással alakítják ki a végső burkolat formákat. A Fondovalle 1200 fokos égetőkemencéiben ezek az alapanyagok először összeolvadnak, majd összeüvegesednek, ezáltal a greslapok totálisan homogénné, porózus mentessé válnak, így a kosz sem megtapadni nem tud a felületeken, sem beszivárogni nem tud azokba.

Mindegy, hogy  munkapult, hátlap, asztallap, fali vagy padlólap, konyhában, vagy fürdőszobában, a higiénia biztonsággal fenntartható.

fondovalle-burkolat-2
fondovalle-burkolat3
fondovalle-asztallap
fondovalle-furdoszoba
fondovalle-burkolat-8

Hasonló antibakteriális tulajdonsággal bírnak a DEKTON technikai kövei, melyek a Cosentino csúcstechnológiájának köszönhetően mesterséges körülmények közt magas hőmérsékleten és magas nyomáson, nagyon rövid idő alatt produkálják a természetes kövek évezredek alatti átalakulását.

Ennek köszönhetően a DEKTON burkolatai nullához közelítő porozitással rendelkeznek, így lehetősége sincs a szennyeződések / baktériumok megtapadásának

Tisztán tartásukhoz elegendő a kézmeleg víz és egy bőrkímélő tisztítószer, vagyis a konyhapult egy pillanat alatt  “tányér tisztaságúra” takarítható – amiből ugye eszünk is…

A CENTRO CERAMICA BOLOGNA KUTATÁSI KUTATÓINTÉZET

 

A neves Kutató Intézet eredményei szerint, a kerámia burkolatok az anyag jellegéből és a gyártási technológiából kifolyólag, alapjaiban sokkal inkább antibakteriális hatásúak, szemben az olyan élő, porózus, laza szerkezetű anyagokkal / burkolatokkal szemben, mint a fa vagy a szőnyegek. Így ahol követelmény, illetve kiemelt szempont a higiénia és a csíramentesség biztosítása, ott egyértelmű a kerámia/gresporcelán burkolatok használata.

fondovalle-2-
dekton 3