Technistone karbantartási tanácsok

 

Általános használati, tisztítási, karbantartási tanácsok:

 

A TechniStone® termékek a piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő és legtartósabb termékek közé tartoznak. Mint minden anyagra, a TechniStone® termékekre is vonatkoznak használati irányelvek. Ezek betartása, valamint a rendszeres karbantartás és megfelelő tisztítás hozzájárul a hosszú élettartam és esztétika megőrzéséhez.

A Technistone® a következőket javasolja: A polírozott felület csillogásának megóvása érdekében, nem ajánlott rendszeresen élelmiszereket vagy egyéb termékeket közvetlenül a pulton vágni.

– Körültekintően kell bánni a  speciális kések és éles tárgyak (steak kés, grill tű stb.) használatakor.

– Forró rozsdamentes acél/ öntöttvas edények, cigaretták, lámpák stb. jelentős anyagszerkezeti károkat okozhatnak

– Kerülje a sósavat, foszforsavat, nátrium-hidroxidot, hidrogén-peroxidot és egyéb erős vegyszereket tartalmazó tisztítószerek használatát, mert az anyag színében elszíneződést okozhat (Savo, lefolyó tisztítószerek, penész-, zsír- és vízkőoldószerek stb.)

Az edények és más nehéz fémtárgyak használatakor óvatosan járjon el, különösen ügyeljen szélekre és sarkokra mert súlyos tárggyal történő ütés hatására még a legkeményebb felület is károsodhat. A folyékony anyagok (kávé, tea, olaj, gyümölcs- és zöldséglé, vér, konyhai tisztítószerek stb.) által okozott foltokat a lehető leghamarabb vízzel, vagy szükség esetén az ajánlott tisztítószerek egyikével kell eltávolítani.

A TechniStone® felületeket nem koncentrált tisztítószerekkel lehet tisztítani. A napi tisztításhoz a következő gyártók termékeinek használatát javasoljuk: Technistone, a.s. (narancssárga színű tisztító), Fila, Bellinzoni, HG International, Moeller Chemie, Lithofin, Akemi, Lasselsberger, Tenax stb. A piacon kaphatóak olyan speciális termékek is, melyek célja a foltok elleni védelem (impregnálószerek, különféle viasztartalmú termékek). Impregnálásra ajánlott a Technistone Protection termék használata.  

Nagy igénybevételnek kitett felületek tisztítási,-karbantartási tanácsok: A nagy igénybevételnek kitett felületeken végzett tisztítást -és impregnálást, szakemberre érdemes bízni.

Mindemellett szükséges az alábbiak betartása: A folyamatos nagy szennyezettségnek kitett felület tisztításához kizárólag a gyártó által ajánlott termékeket használja (Technistone, a.s. – narancssárga színű tisztító, Fila, Bellinzoni, HG International, Moeller Chemie, Lithofin, Akemi, Lasselsberger, Tenax stb.), és semmiképp sem vegyi anyagok keverékeit.

A termék védelme érdekében, használjon a gyártó által javasolt védő- és impregnálószereket. (pl. Technistone Protection). A TechniStone® felületen nagyobb mechanikai terhelés, valamint szemcsés- és folyékony szennyezőanyagok használata esetén, a termék impregnálása feltétlenül javasolt!

Különleges felületek (matt/strukturált) A speciális felületű termékek védelme érdekében használjon a gyártó által javasolt impregnáló termékeket. (pl. Technistone Protection)A terhelési szintnek megfelelően az impregnálást időről időre meg kell újítani.

Javasoljuk, hogy  impregnálást szakemberre bízza.