Mit kell tudni a technikai kő és kerámia munkapultokról?

A MULTISTONE a prémium minőségű természetes, és technikai kövek feldolgozásával foglalkozik, melyeket kül- és beltéren, az enteriőr bármely helyiségében lehet alkalmazni. Ezek a kövek nem csak burkolatként használatosak, hanem mind a gyárak, mind a cégünk, egyedi igények alapján konyha- és fürdőszobai pultokat, bútorfrontokat, mosdókat kádakat, zuhanytálcákat, valamint mosogatómedencéket is gyárt belőlük.

AGGLOMERÁT PULTOK

Agglomerát táblákat a spanyol Silestone-tól és a cseh Technistone-tól importálunk, amiket itthon, saját üzemünkben, professzionális 3d vízvágással munkálunk meg.

Ezeknek az agglomerátumoknak a 93-94 %-a kvarcit és gránit, amit magas nyomás alatt préselve, minimális arányban jelenlévő műgyantával melegítenek össze. Ennek hatására az anyag HŐSOKK ÁLLÓ lesz, ami maradéktalanul alkalmassá teszi pultok gyártására.

Fontos azonban megjegyezni, a hősokk állóság nem azonos a hőállósággal!

Ez azt jelenti, ha ráhelyezünk egy forró edényt, amit épp levettünk a főzőlapról, akkor azt hozzávetőleg 30 másodpercen belül le kell róla venni, mert ha hagyjuk rajta kihűlni, akkor az anyagban lévő műgyanta összeugrik és a pult az érintett helyen befoltosodhat. Ha azonban erre felhívjuk a vásárlók figyelmét, akkor ez a folyamat teljes egészében kiküszöbölhető.

A gyanta jelenléte miatt az agglomerátumok nem UV állóak, vagyis kültéri pultok gyártására nem alkalmasak!

A “full body” keresztmetszet egy olyan értékes tulajdonsága az agglomerát anyagnak, mely eddig jellemzően csak a természetes kövekre volt érvényes, vagyis teljes keresztmetszetében színezett.

Bár tudjuk ez a kerámiákra is érvényes, de ott csak a szín fut végig a kerámia lap teljes keresztmetszetén, az agglomerát esetében azonban a felszíni textúra -az erezet- is megjelenik az anyag teljes vastagságában.

Az erezet kialakítása beinjektálással történik, kiemelkedő jelentősége pedig a pult széleinek kialakításánál jelentkezik. Vágás után csak finomítani, polírozni kell az éleket amin a minta természetes folytatásként fut tovább; szemben a kerámia pultok plusz vágású éllezárásával, és rádolgozásával a peremekre.

Kerámia pultokat, jelenleg csak és kizárólag a spanyol DEKTON táblákból gyártunk. Vannak gyártók akiknek az anyagait tesztelés alatt futtatjuk, kiemelt figyelemmel a táblák feszültségmentességére, ami elengedhetetlen záloga a magas minőségű pult gyártásnak.

A DEKTON kerámia, ahogyan a gyártó nevezi: egy ultrakompakt felület, ami valójában egy továbbfejlesztett kerámia. A különbség a 25 000 tonnás nyomásból adódik (ami 2,5 Eiffel toronnyi erőnek felel meg), mellyel a gyártás során a lapokat préselik. Ez az érték sokkal magasabb, mint amit az ismert nagytáblás greslapok gyártása során alkalmaznak.

A kerámia teljes egészében természetes anyagokból készül – kaolin, kalcit, földpát és agyag – aminek a gyártása az agglomerátumtól, az eltérő halmazállapotú homogenizált alapanyagokban mutatkozik meg. Ez, a kerámia gyártás esetén egy tejföl sűrűségű massza, míg az agglomerátnál egy száraz, por alakú kiindulást jelent. Az anyag színének előállításában a gyártók fémoxidot használnak.

A kerámia felülete egy printelt felület, vagyis a mintázat csak a felszínen fut, nem folytatódik tovább a lap keresztmetszetében.

A fényes és a matt felületek mindhárom gyártónál egyaránt megtalálhatóak, de léteznek olyan speciális felületek is melyek gyártóspecifikusak.

Ilyen a SILESTONE Vulcano felülete, ami nagyon finoman, de mégiscsak kőszerűen megérdesített felület. Ezek a Vulcano felületek a természetes kövekhez megtévesztésig hasonló felületet mutatnak, például egy hasított palakő interpretációjaként.

A DEKTON Stonika és Xgloss felületei két extrém magasfényű felület, amely tökéletesen illeszkedik a minimál trend tökéletes, hűvös csillogásába.

Az új technológia szerint a félig kiégetett anyag felületét szórják meg kvarc őrleménnyel és tulajdonképpen ezt az üvegréteget olvasztják a táblák felszínére, amit ezután extrém magas fényre políroznak.

A TECHNISTONE és SILESTONE  táblák – az anyagok azonossága révén-  2 illetve 3 cm-es vastagságba készülnek, melyek pultgyártásra alkalmasak. Az ennél vékonyabb, 1.2 cm-es táblák hátfalakhoz használhatók, mely utóbbiakat minden esetben a pultra kell ültetni.

A DEKTON -mivel anyagát tekintve kerámia- ettől kicsit különlegesebb, eltérő vastagságokban (is) készül. Vannak 4, illetve 8  mm-es táblák, mely utóbbi a gyártó szerint már alkalmas pult gyártására, azonban ezt a vastagságot mi még nem javasoljuk. Ennek oka, hogy pl. egy síkba ültetett mosogató körül az anyag sérülékenyebb. A mosogatás során egy nagyobb edény véletlen ütése csorbulást okozhat a 8mm-es vastagságnál.

Természetesen 2, illetve 3 cm-es vastagságban is készülnek.

SÚLY

Azonos vastagságok esetében nagy különbségek nincsenek. Silestone és a Technistone  táblák közt, annyit érdemes inkább megjegyezni, hogy az eltérő vastagságú táblák egy cca. 3 kg-os különbséget mutatnak egymáshoz képest.

A Dekton kerámiák az agglomerátokhoz képest nem számottevően, de valamivel nehezebbek.

ÁPOLÁS

A dörzsi szivacsok használata minden esetben kerülendő, hiszen jellegzetes, körkörös karcolásokat okoz a felületeken.

Jó hír viszont, hogy ezen anyagok felületei nem porózusak, így a konyhai környezetben előforduló erős színező anyagok -sütőtök, vörösbor, tea- nem okoznak foltosodást, nem szivárognak be a pult felületébe, így nem színezi el azokat. Alkoholos üvegtisztítóval a mindennapi szennyeződések eltávolíthatóak.