MIELE gourmet szentélyben a DEKTON konyhai munkapultok

A közelmúltban arculatváltás történt a MIELE budapesti bemutatótermében, ami egyben a MIELE főzőiskolának és a gourmet vacsoráinak is helyszíne.

Az új design maghatározó elemei a professzionális konyhagépek mellett, a konyhabútorok, amik a bemutatóterem jellegéből adódóan, működő, látványkonyhaként funkcionálnak.

A tervezéskor ennek tükrében került fókuszba a spanyol DEKTON, mint brand, melynek professzionális  ultrakompakt kerámia burkolatai a legtökéletesebb választások azokon a területeken, ahol a tartósság, a higiénia és a design, egyformán fontos súllyal esik latba.

miele-bemutatotere-dekto-munkapult (9)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (15)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (7)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (6)

A MIELE bemutatóteremben az időtálló olasz design parketta kivételével minden cserére került. A tervek alapján elkészült az új konyhabútor, és az óriás, 14 személyes design asztal, melyek munkapultja, illetve topja Magyarországon először, a COSENTINO- DEKTON  mély, tintakék Chromica Baltic újdonságával lett kialakítva.

A falra elegáns kontrasztként a DEKTON legeladottabb márvány interpretációja az OPERA került. Ugyanez az anyag jelenik a munkapult kiterjesztéseként a radiátorok felett is, melyben a tűpontos vágású szellőzőrácsokat cégünk professzionális 3D vízvágó gépével alakítottuk ki.

miele-bemutatotere-dekto-munkapult (11)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (3)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (2)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (14)

A bemutatóterem tökéletes lehetőséget nyújtott a világvezető ATIM vasalatok prezentálására is, hiszen a rendezvények alkalmával egy további asztal és az ülőhelyek biztosítása egyetlen könnyed mozdulattal megoldható.

atim-miele-bemutatoterem (3)
atim-miele-bemutatoterem (1)
atim-miele-bemutatoterem (2)

Maga a tervezés a makulátlan végeredmény érdekében, több cég szoros együttműködésében zajlott.

Ahhoz, hogy a kiválasztott márványhatású burkolat és a megtervezett konyhabútor a legszebb harmóniában élhessen, a konyhabútor készítő TIMBOR – FA a megkapott burkolat minta alapján keverte ki a konyhabútor egyedi színét. Mivel a márványhatású burkolat és a pultok alapszíne fehér, ez problémát okozhatott volna, hiszen két fehér szín legritkább esetben harmonizál egymással. Léteznek hideg és meleg hatású fehérek, melyek egymás mellett nagyon rosszul viselkednek. Ezt küszöböltük ki ezzel az apró, de az esztétikum szempontjából elengedhetetlen folyamattal.

miele-bemutatoterem- dekton (2)
miele-bemutatoterem- dekton (3)
miele-bemutatoterem- dekton (1)

A különösen szép, 320 x 144 centiméteres burkolatok kivitelezése nem átlagos szakmai tudást igényelt. A CSEMPEDOKI szakmai csapata, 15 éve foglalkozik exkluzív hidegburkolások kivitelezésével, így szakmai tudása és speciális  gépparkja egyrészt  nélkülözhetetlen, másrészt garancia is volt a tökéletes végeredményhez.

Fotó: Palkó György

Ebbe a gyönyörű, modern és innovatív környezetbe, természetesen a MIELE legújabb sorozata, a 7000-es széria került beépítésre, illetve bemutatásra.

Ezek az új készülékek okosfunkcióikkal egész egyszerűen élménnyé teszik a konyhai munkát – miközben kiemelten fókuszálnak az egészséges életmódra, az egészséges ételkészítésre.

Klímavezérléses sütő, gőzpároló, wok, japán grill, és hűtő alkotja a sorozatot,  gyönyörű minimalista designban és a MIELE-től  megszokott, prémium kategóriás minőségben.

miele-serie7000-2
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (12)
miele-bemutatotere-dekto-munkapult (4)
miele-bemutatoterem-dekton-