MEGTERVEZZÜK ÉS ELKÉSZÍTJÜK ÁLMAID MOSDÓJÁT!

A nagyméretű burkolólapok térhódításával a gresporcelán lapok észrevétlenül kiléptek saját komfortzónájukból és a fal illetve padló után egyedi mosdókként is megjelentek a fürdőszobákban.

Ezek a mosdók a legújabb minimál trend képviselői, melyek pultra ültethető, pultba süllyesztett és szabadon álló kubusként egyaránt léteznek.

fondovalle-mosdó-17
fondovalle-mosdo-3

Az olasz FONDOVALLE különösen szép gres porcelánjai tökéletesen alkalmasak az egyedi mosdó design kialakítására, a legváltozatosabb méretekben és formákban egyaránt.

A kiválasztott burkolatból a cégünk 3d vízvágással kiszabja a kívánt méreteket, mely a designnak megfelelően kialakított vízálló szerkezetre (zártszelvény váz, vagy vízzáró fogadófelület) kerül. A lapok gérbevágott felületei a csiszolás után annyira tökéletesen illeszkedne egymáshoz, hogy szinte láthatatlanná válnak a találkozási pontok.

 

Ez azért is izgalmas, mert például a szabadon álló, vagy putra ültetett szögletes mosdók pont úgy fognak kinézni,  mintha egyetlen valódi márványtömbből faragták volna.

A látható illesztések hiányában a márvány minták, az erezetek, folyamatossá válnak, minden irányban egységesen futják körbe a mosdóformát.

 

fondovalle-mosdo7
fondovalle-mosdo8
fondovalle-mosdo9

A ráültethető mosdók esetében a pult készülhet a FONDOVALLE 6,5 mm-es nagyméretű burkolataiból, de akár bármilyen más, a mosdópult elvárásainak megfelelő anyagból is.

Amennyiben süllyesztett mosdót szeretnék, akkor a mosdót a saját anyagából készült pultba süllyesztve egy különösen nagyvonalú végeredmény kaphatunk.

Ezeknél a különleges mosdóknál, mivel a forma rádiuszok nélküli, különböző síkokból és szögekből áll, kiemelt figyelmet kell fordítani a sík elemek találkozására.

Ahol az elemek  érintkeznek, ott a ragasztások tisztítására különösen a világos lapok esetében nagyobb figyelmet kell fordítani, míg ez a sötét design esetében, így nem áll fenn.

A látvány szerves részét képezi a megfelelő lefolyó, valamint a mosdóhoz legszebben illeszkedő csaptelep.

Előbbi egy rozsdamentes acélrácsos, un. résfolyóka, ami mind a magán, mind a hotel projektek számára a legszebb és leghigiénikusabb megoldás.

A Fondovalle mosdóihoz bármilyen állású csaptelep választható, legyen az fali kivezetésű, vagy mosdóra-, illetve pultra ültetett típusú.

Napjainkban – különösen a kortárs belsőépítészet – előszeretettel tervez total look designt, amikor kizárólag egyetlen anyagot visz következetesen végig az adott enteriőrben.

Ehhez az irányzathoz keresve sem találni tökéletesebbet a nagyméretű gres porcelán lapoktól, hiszen ezek, falon, padlón, pultként, mosdó-, és zuhanyként egyaránt számos kreatív lehetőséget nyújtanak.

Egy ilyen típusú tervezésnél fontos szem előtt tartani azt a tényt, hogy padlón fényes lapokat a balesetveszély miatt nem szabad alkalmazni. Mivel azonban a FONDOVALLE burkolat családoknak  létezik matt és fényes variánsa is, így a padlóra ugyanannak a designnak a matt változatát burkolva, maradéktalanul elérhetjük a kívánt hatást.

fondovalle-mosdo5
fondovalle-mosdo6

A FONDOVALLE mosdók nem foltosodnak, nem igényelnek semmilyen felületi kezelést, technikailag ellenállók, látványuk megtévesztésig hasonló a természetes kövekhez – és nem utolsó sorban, segít megőrizni az egyre fogyó természetes kő tartalékait.

fondovalle-mosdo
fondovalle-mosdo-16
fondovalle-mosdo-6