DEKTON & POLIFORM – EGYEDI KONYHA KONCEPCIÓ

A közelmúltban két világhírű gyártó, a spanyol COSENTINO és az olasz POLIFORM együttműködéséből egy olyan innovatív koncepció született, amely újra formálja a konyhatervezés és konyhadesign trendjét.

A Daniel Germani Designs közreműködésével megálmodott új POLIFORM KONYHA  mérnöki precizitással egyesíti a modularitást és a páratlan designt, melynek  meghatározó részlete, a COSENTINO ultra-kompakt  DEKTON munkapultja.

Az új koncepció a Poliform Alea Plus kortárs konyharendszeréből kiindulva  az olasz bútor brand testreszabási lehetőségeit és a spanyol márka előremutató tulajdonságokkal bíró ultra-kompakt felületének korlátlan alkalmazását hivatott hangsúlyozni.

dekton-poliform-munkapult1

Napjaink formatervezése a konyhasziget oldalainak burkolását rendkívűl hatásos módon, fókuszba helyezve, akár drámai módon oldja meg, ezzel azonban  azonnal korlátozza is annak funkcionalitását.

Az új POLIFORM – DEKTON koncepció ezzel szemben két független geometriai térfogatot képez, amelyek ugyanolyan lenyűgöző vizuális hatást eredményeznek, miközben maximalizálják a funkcionális lehetőségeket. Az eredmény pedig, egy ésszerű, minimalista esztétika, ahol mindkét anyag (konyhabútor és munkapult) minősége egyformán ragyog.

A konyhakoncepció lenyűgöző mérettel rendelkezik. A konyha teljes hosszán végigfutó szigetnél egymás mellett, és egymással szemben is több ember tud kényelmesen dolgozni.  Két terjedelmes szigetet a Cosentino  egyik újdonságával, a Dekton Chromica Cobalt egyedi lapja fedi, amely designjából kifolyólag meghatározza az étkező helyét is. Ez az étkezőasztal egyben hídként is szolgál a két fő kubus számára, organikus és funkcionális teret teremtve ezzel a konyhában.

dekton-poliform-munkapult7
dekton-poliform-munkapult8

A sziget kubusok egyik végén a mosogatómedence, míg a másikon az integrált főzőlap kapott helyet. Megjelenésükkel amellett, hogy hozzájárulnak a konyha elegáns esztétikájához, hangsúlyozzák a Dekton kiemelkedő fizikai tulajdonságait, köztük az egyedülállóan magas hőállóságát is.

dekton-poliform-munkapult4
dekton-poliform-munkapult2

A sziget kubusok egyik végén a mosogatómedence, míg a másikon az integrált főzőlap kapott helyet. Megjelenésükkel amellett, hogy hozzájárulnak a konyha elegáns esztétikájához, hangsúlyozzák a Dekton kiemelkedő fizikai tulajdonságait, köztük az egyedülállóan magas hőállóságát is.

dekton-poliform-munkapult3
dekton-poliform-munkapult6
dekton-poliform-munkapult

Ez a Poliformmal folytatott együttműködés további belsőépítészeti lehetőségeket hordoz. Tökéletes platformként szolgált a Dekton Slim debütálásához” – mondta Massimo Ballucchi, az észak-amerikai Cosentino marketing igazgatója. „Ezzel az építészek és a tervezők felhatalmazást kaptak arra, hogy a Dekton-t teljesen újszerű módon használják – szekrényfrontok burkolataként, bútorok kialakításában és így tovább.” Azt reméljük, hogy a konyhai koncepció inspirálta lehetőségek hatására újragondolják, hogyan lehet felhasználni ezt a rendkívül tartós anyagot számos más projektben

A Poliform és a Dekton csodálatosan kiegészítik egymást, együttműködés bemutatja a két brand azon képessége, hogy hogyan lehet egymásra építve  rugalmas, egyedi megoldásokat kínálni.

Együtt inspirálnak olyan helyiségek és élmények létrehozására, melyekben a különböző méretek, anyagok és specifikációk semmilyen határokat nem támasztanak.