Féldrágakövek a belsőépítészetben

A természetes féldrágakő, a megkövesedett fa, egyedi ásványok és ritka fosszíliák örök szépségét hozza be az enteriőr falai közé a COSENTINO PREXURY gyűjteménye, mely a világ legszebb anyagaiból alkot varázslatos burkolatokat, munkapultokat és belsőépítészeti részleteket a terekben.

A gyógyító tulajdonságairól évezredek óta híres kvarcok az egyik leglenyűgözőbb drágakövek, melyekhez nem egyszer varázslatos legendák is fűződnek.

A COSENTINO a klasszikus kvarc burkolatait manufakturális gyártásban készíti, hogy gyönyörűen kiemelje féldrágakövek páratlanul tiszta, és briliánsan csillogó tulajdonságát. A kvarcok különlegességét a többi drágakővel szemben az a ritka tulajdonságuk adja, hogy belső struktúrájuk spirálisan növekszik
kifelé, amitől egyedülállóan szép gyűrűs szerkezetet mutatnak.

A gyűjtemény a spanyol gyár luxusvonalát képviseli, melyhez a féldrágaköveket, a különféle kvarcitokat, ahátokat egyesével, kézzel válogatják ki, műgyantával körbeöntik, vízsugárral vágják, formálják, majd szintén manufakturális módon, ragyogó fényesre polírozzák.

Archiexpo

Classic Quartz

cosentino-prexury-classic-quartz

Classic Quartz

ROZE QUARTZ

A női princípium megtestesítője, a kvarccsalád legkeresettebb fajtája. Egy csodálatos, durva kristályos féldrágakő melynek jellegzetes, egyedi színvilágát a titán és a vas enyhe összeolvadása okozza.

Az évezredes legenda szerint a rózsakvarc története az ókori Athénban kezdődött és a mulandóság szépséges istene Adonis nevéhez kötődött. Az eredendően halandónak született, és minden ősszel meghaló, majd tavasszal feltámadó Adonisbe sokan voltak szerelmesek, többek közt Aphrodite Istennő is.

Azonban annak féltékeny kedvese ezt nem tűrte, ezért vadkanná változtatta és megölte Adoniszt. Aphrodité hiába sietett szerelme segítségére egy vadrózsabokorba gabalyodott ami oly annyira megsértette, hogy a vére is kiserkent. A legenda szerint szerelmesek összekeveredő vére festette finoman
halvány rózsaszínűre az eredetileg fehér kristályt.

cosentino-prexury-rose-quartz

Roze Quartz

AMETIST

Ennek a meditatív és nyugtató drágakőnek a feltűnő lila árnyalatai a halvány liláktól a mély liláig terjednek. A kő eredetének több legendája is van, melyek mindegyike az ókor szépséges nimfájának és egy Istennek a kapcsolatához nyúlik vissza. Az egyik szerint Ametisztre, nimfára a bor és mámor görög istene Dionüszosz szemet vetett. Mivel a nimfa sehogy sem tudta magától távol tartani Dionüszoszt, ezért Artemisztől, a hold istennőjétől kért segítséget, az istennő pedig, hogy eltüntesse a nimfát, kővé változtatta. Dionüszosz próbálta életre kelteni kővé vált szerelmét, nemes borral öntözte, de mind hiába. A kő azonban a bor hatására lila színt öltött, így lett a nimfa után ametiszt a neve.

ESC 1:4

Ametist

cosentino-prexury-ametist

Ametist

cosentino-prexury-angel-jasper

Angel Jasper

ANGEL JASPER

Különféle kör alakú, gyűrűs rajzolatok a zöld minden árnyalatában, melyek sajátos kisugárzással rendelkeznek. A szakértő kezek nyomán született táblák a színek és a minták egyedülálló ábrázolását hozzák létre, mintha csak a természet valódi alkotásai lennének.

A két, illetve három cm vastagságban készülő, 12 féle, 4,1 négyzetméteres, átvilágítható féldrágakő táblák belsőépítészeti szempontból is számos izgalmas és kreatív lehetőséget rejtenek, melyekkel igazán egyedi és stílusos megjelenés alakítható ki az enteriőrben.

CBVv3m0U8AA4kfB
CBVv3qPU0AAttKY
CBVv3nRU0AEHWCT

Mivel természetes anyagokról van szó, nincs két egyforma tábla, mindegyik más és más mintázatban és árnyalatban kel életre, pontosan úgy, ahogyan több millió évvel ezelőtt a természet is megalkotta őket.

cosentino-prexury-wild-agate

Wild Agate

cosentino-prexury-red-jasper

Red Jasper

cosentino-prexury-labradorit

Labradorit

cosentino-prexury-carnelian

Carnelian

cosentino-prexury-smoky-quartz

Smoky Quartz

cosentino-prexury-retro-petrified-wood

Retro Petrified Wood

cosentino-prexury-retro-tiger-iron

Reto Tiger iron

cosentino-prexury44

Carnelian

cosentino-prexury-petrified-wood

Petrified Wood